Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

O ΣΑΝΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...



Ενα αρθρο της gazzetta.gr
Κάποιοι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας, οι πρωταγωνιστές του θριάμβου επί της Ρωσίας και της επικής πρόκρισης στις «8» καλύτερες ομάδες του Euro, έσπευσαν να απαντήσουν ότι στην ουσία ήταν και μία νίκη επί
κακεντρεχών σχολίων.
Ως ένα σημείο έχουν δίκιο. Κακοπροαίρετη κριτική, ειδικά όταν γίνεται εναντίον της Εθνικής μας ομάδας, μοιάζει με ένα είδος προδοσίας. Προσοχή, όμως: κακοπροαίρετη σημαίνει όταν κάνεις το άσπρο μαύρο, όταν έχεις δόλο για κάτι, κατά συνέπεια από μέσα σου έχεις βγάλει πρόωρα συμπεράσματα, ανάλογα με το συμφέρον σου ή το προσωπικό σου πιστεύω.
         Η καλοπροαίρετη όμως κριτική έκανε καλό στην Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα κατάφερε να νικήσει την ισχυρή Ρωσία γιατί:
- Εκλεισε η τρύπα στη θέση του τερματοφύλακα. Επαιξε ο Σηφάκης αντί του Χαλκιά.
- Η αλλαγή στον αριστερό μπακ (Τζαβέλλας αντί Χολέμπας) έκλεισε το ρήγμα αριστερά, που μας έκανε ευάλωτους στα ματς με Πολωνία, Τσεχία.
- Ο Κατσουράνης επέστρεψε στη φυσική του θέση στο κέντρο.
- Ο Χολέμπας βοήθησε όταν μπήκε σαν αλλαγή στα χαφ όμως, καθώς έχει πνευμόνια, είναι δημιουργικός, αλλά δεν είναι τόσο καλός ανασταλτικά.
      Έγιναν κι άλλα πολλά, κυρίως η Εθνική ομάδα κατάφερε να ξαναγίνει ένα συμπαγές σύνολο και να έχει 90λεπτη καλή απόδοση, βγάζοντας όλα εκείνα τα θετικά της στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει (ψυχή, πάθος, δύναμη, πίστη, αλληλοκάλυψη κ.α.). Όλοι μα όλοι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν πόσο αγαπημένοι είναι και πόσο οικογενειακό διατηρούν το κλίμα στα εσωτερικά της Εθνικής μας ομάδας. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, όπως λέει και η γνωστή διαφήμιση. Ανεξαιρέτως βασικοί και αναπληρωματικοί, τραυματίες και υγιείς!
       Είχαμε εξ αρχής και όχι κατόπιν εορτής, επισημάνει τα μη λειτουργικά στοιχεία της Εθνικής ομάδας και κάποιους τρόπους ώστε να κλείσουν οι τρύπες. Άλλωστε, δεν ήταν όλα στραβά και ανάποδα στην Εθνική ομάδα.
        Ο Σάντος πήρε τα μηνύματα, κάνοντας το δικό του ξεσκαρτάρισμα σε αυτά και οδήγησε την Εθνική ομάδα ξανά ψηλά. Δικός μας άνθρωπος είναι άλλωστε και για αυτό χάρηκε από καρδιάς. Αυτοί οι γαλανόλευκοι ΜΑΓΚΕΣ, σε μία δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, σηκώνουν ξανά ψηλά τη σημαία μας. Οι Έλληνες είτε κοντά τους εκεί στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας, είτε μακριά τους, σε όλα τα μέρη της γης, είναι μέσα τους! Αυτό δα κι αν είναι επιτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου