Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Σεμνά και Ταπεινά


Περίεργες οι εποχές που ζούμε , γίνονται πρωτοφανή πράγματα όχι μονο στην Ελλάδα
άλλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Ας μιλήσουμε για την κοινη εποχή που έρχεται απο το διαδίκτυο, η εποχή της selfie, της ατομικότητας, της παρτυς μας δηλαδη που είναι λογικό να έχει επηρεάσει την κοινωνία μας και σε αυτό δεν εξαιρούνται οι βουλευτές μας. 
Αφού εμείς , εσείς  ,όλοι κοιτάμε την πάρτυ μας και δεν βοηθουμε τον συνάνθρωπό μας , δεν κοιτάμε ουτε καν το κοινό συμφέρον  είναι λογικό να έχει αντίκτυπο παντού αυτό.
 Έτσι και οι Βουλευτές που είναι μέρος της κοινωνιας μετατράπηκαν και αυτοι σε Βολευτες, σε βολευτες όχι των δικών μας αναγκων,των αναγκών του πολίτη αλλα σε βολευτες της παρτυς τους. Το θεωρώ απολύτως λογικό διότι είμαστε σε μια κοινωνία αποσύνθεσης και αυτό έχει αντίκτυπο παντού. 
Αλλά να θέσω κάτι άλλο ,ο πρώτος αναμάρτητος ας πάρει το λίθο να τον πετάξει. Δυστυχώς η εξουσία είναι πολυ δύσκολο κομμάτι ,θέλει ταπεινότητα , ήθος και ορθόδοξο τρόπο σκεψης για να σε κρατήσει ακέραιο. 
Κλεινωντας θα ήθελα να απαντήσω στον πολιτικό που ανέφερε την φράση "Άκουσον μεν πάταξον δε" με την ίδια επίκληση που έκανε: "Μην μας τους κύκλους ταρρατε" 

Χρονια πολλά καλη φώτιση, την χρειαζόμαστε γιατί επικρατεί βαθύ σκοτάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου